Bezoekersreglement
Welkom bij Vandersterre
De regels uit dit bezoekersreglement dienen door alle bezoekers die één van onze panden betreden, te worden opgevolgd. Lees dit reglement goed door voordat u één van de panden betreedt en geeft u akkoord op de aanmeldzuil. Bij het verlaten van het pand, graag ook weer afmelden bij de zuil.
Houdt u tijdens uw bezoek rekening met het volgende:
- Hygiëne- en veiligheidsvoorschriften:
In verband met uw veiligheid en onze hygiënevoorschriften verzoeken wij u vriendelijk bij het betreden van opslag-, expeditie-, productie- en rijpingsruimten:
- Uw handen te wassen en desinfecteren;
- Sieraden, horloge en zichtbare piercings af te doen (een gladde trouwring en medische alarmsieraden zijn toegestaan). Een tongpiercing is een bedekte piercing en is toegestaan;
- Lange-, gelakte- of kunstnagels dienen bedekt te worden met handschoenen;
- Overmatig gebruik van aftershave of parfum is niet toegestaan.
- Een roodgekleurd haarnetje tot over de oren te dragen, stop al het haar onder het netje. Een baard/snor netje te dragen wanneer de haren langer zijn dan 1 cm;
- Indien u moet niezen/hoesten dit gelieve dan in de binnenkant van de ellenboog te doen.
- Een blauwe wegwerpoverjas (gesloten tot en met het bovenste knoopje) te dragen (blote benen zijn niet toegestaan).
Het is in deze ruimten verboden :
- te roken (incl e-sigaret), te eten (incl. kauwgom) of te drinken;
- vloeistoffen, voedingswaren, glaswerk, medicijnen, rookwaren, drugs, messen of andere (steek)wapens of andere (productvreemde) producten mee te nemen;
- Open producten (kaas) aan te raken
- Gezondheidsverklaring:
Bent u de afgelopen 3 maanden in een land of continent anders dan Europa, Noord-Amerika, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland geweest, behandeld in een ziekenhuis aldaar, werkzaam of woonachtig op een bedrijf waarbij u in contact komt met levende dieren en heeft u daarnaast last van koorts, griepverschijnselen, braken, diarree, huidinfecties en/of klachten van de luchtwegen dan mag u onze productieruimten niet betreden. Dit geldt ook indien u een besmettelijke (infectie)ziekte of symptomen als koorts, braken, diarree of huidinfecties onder de leden heeft. Eventuele zichtbare verwonding(en) dient u te bedekken met een blauwe, door ons bedrijf verstrekte, pleister en indien nodig handschoenen te dragen.
Binnen de productielocatie zijn allergenen aanwezig waaronder: Melk, Mosterd, Walnoot, Pecan, Selderij en Ei.
- Veiligheid:
Blijf tijdens uw bezoek of rondleiding bij uw begeleider en/of één van onze medewerkers. Waarschuw bij calamiteiten direct uw begeleider en volg instructies van onze bedrijfshulpverleners op. Onze bedrijfshulpverleners zijn herkenbaar aan het groene haarnetje en in geval van calamiteiten aan een veiligheidshesje.
- Maak gebruik van eigen of het door ons verstrekt veiligheidsschoeisel.
- Draag gehoorbescherming, deze zijn te vinden bij de hygiënesluis
- Gevaar:
Pas altijd op voor, rijdende heftrucks, palletwagens, draaiende machine onderdelen, gestapelde goederen én gladde vloeren.
Onderstaand deel is uitsluitend van toepassing indien u hier technische werkzaamheden komt uitvoeren:
- Elektronische sleutel
Ontvangt u van ons ook een eigen elektronische sleutel (tag) omdat u zelfstandig werkzaamheden komt/mag verrichten, dan dient u deze bij vertrek of aan het einde van de werkdag altijd weer in te leveren. Laat geen andere personen gebruik maken van uw sleutel en laat ook geen andere personen binnen. Meldt u zich bovendien altijd daar af waar u zich ook heeft aangemeld en lever daar uw sleutel in.
Verricht u zelfstandig werkzaamheden:
- Stel u dan op de hoogte van juiste vluchtroutes en nooduitgangen.
- Volg de calamiteiteninstructies en instructies van de bedrijfshulpverleners op.
- Verlaat het pand indien het ontruimingsalarm klinkt via een korte en veilige route.
- Wacht op het verzamelpunt (parkeerterrein) op nadere instructies en/of meldt u af bij het hoofd BHV.
- Uw lunchpakket mag geen allergenen bevatten (met name noten) en mag u uitsluitend in de kantine of buiten nuttigen.
- Werk altijd ordelijk, overzichtelijk en hygiënisch en met de juiste food grade middelen.
- Voer vuil en afval direct en correct af en gebruik geen gevaarlijke stoffen.
- Probeer overlast zoveel mogelijk te voorkomen en scherm de werkruimte(n) indien nodig af.
- Zet uw werkplek zichtbaar af indien dit de veiligheid verhoogd.
- Houd (buiten)deuren en ramen gesloten.
For English version click here