Terschellinger

Jan-Willem en Martine Zeilstra van de Terschellinger kaasmakerij verwerken op ambachtelijke wijze de melk van onder andere boer Egbert tot Terschellinger kaas. Egbert en zijn familie hebben een biologisch melkveebedrijf op Terschelling met 125 koeien. Egbert is één van de boeren die melk aan de kaasmakerij van Terschellinger levert.

De benaming van Terschellinger kaas is uniek: de leeftijd wordt niet uitgedrukt in maanden, maar in windkracht. Meer lezen over Terschellinger kaas? Ga naar www.terschellingerkaas.nl.

De SmaaQ van…

De smaaQ van… een kaas om trots op te zijn. Naast de prachtige uitstraling en heerlijke smaak, wordt deze kaas voor 100% bereid uit verse weidemelk en natuurgerijpt op vuren houten planken. Met de iets zoete SmaaQ is dit een ware specialiteit voor kaasliefhebbers. Kenners van kaas omschrijven een rijke smaak en fijne toetsen van hout en honing. De kaas blijft zacht en romig, ook wanneer de kaas verder rijpt. Niet alleen perfect voor op een kaasplank, maar ook heerlijk op de boterham of in gerechten. De SmaaQ van… is beschikbaar in vier verschillende steden: De SmaaQ van Maasstad, De SmaaQ van Hofstad, De SmaaQ van Mokum en De SmaaQ van Domstad.

Klaver Kaas

De kaasmakerij van de familie Klaver staat in Winkel, Noord-Holland. Op natuurlijke wijze worden hier de puurste kazen geproduceerd. De weide ligt tussen de Noordzee en het IJsselmeer en heeft hiermee een belangrijke invloed op de smaak van de Klaver kazen. Uit de zilte, rijke kleigrond groeit het malse gras wat deze kaas zo bijzonder romig en puur maakt. Voor het maaien wordt het gras zelfs geproefd om er zeker van te zijn dat het de juiste kwaliteit heeft. Klaver Kaas heeft een assortiment met kazen gemaakt van koe- en geitenmelk. Meer lezen over Klaver Kaas? Ga naar www.klaverkaas.nl.

Blije Geit

Blije Geit heeft de status Beschermde Geografische Aanduiding. Hiermee worden de historie en de origine, het bijzondere karakter, de kwaliteit en productiewijze van Blije Geit geitenkaas bevestigd en beschermd. Blije Geit voldoet aan: 100% Nederlandse geitenmelk, 100% Nederlands recept, 100% Nederlandse rijping en 100% Nederlands vakmanschap (*uitgezonderd Blije Geit Fenegriek).

De vetmoleculen in geitenkaas zijn kleiner dan in koemelk kaas. Daarom is de kaas lichter verteerbaar en past binnen een bewuste levensstijl. Ook is de kaas groter dan een gangbare geitenkaas, dit zorgt voor een prachtige smaakontwikkeling. Blije Geit is bereid met vegetarisch stremsel en geschikt voor een vegetarisch menu.

Boerenpracht

 

Voor Boerenpracht hebben we de mooiste kazen geselecteerd die gemaakt zijn op Hollands landgoed of op de boerderij. Elke kaas heeft zijn eigen verhaal. De één maakt zijn kaas met kaasdoeken in houten vaten, de ander op iets modernere wijze. Van rauwmelks tot niet rauwmelks, elke kaas heeft zijn eigen smaak.

Van ’t Erf

 

Onze boeren- en boerderijkazen worden op ambachtelijke wijze, met de hand en volgens verschillende authentieke recepturen bereid op de boerderij. Iedere boer heeft zijn eigen manier van kaas maken en dit maakt ze juist zo bijzonder en lekker! In ons assortiment hebben wij prachtige boerderijkazen, boerenkazen en exclusieve, seizoensgebonden kazen. Ambachtelijke kaas, ontstaan uit liefde voor het boerenvak.

Max&Bien

 

Max&Bien; 100% smeuïg, 100% plantaardig! Ambachtelijk en met liefde bereid door échte kaasliefhebbers. De kazen van Max&Bien zijn verkrijgbaar in de varianten Kruiden & Knoflook, Truffel en Tomaat & Olijf. Meer lezen over Max&Bien? Ga naar www.maxandbien.com

Meer informatie over bovenstaande kazen en de bijbehorende assortimenten? Neem contact op met onze verkoopafdeling via 0172-606111 of verkoop.ned@vandersterre.nl

 

 

 

Vandersterre