Vandersterre is een Nederlands familiebedrijf. Met ca. 450 betrokken collega’s zijn wij actief in het rijpen en veredelen, het verpakken en het verkopen van kaasspecialiteiten. Wij verkopen deze specialiteiten in Nederland en in meer dan tachtig landen wereldwijd. Naast het hoofdkantoor en distributiecentra in Bodegraven, beschikken wij over een modern verpakkingsbedrijf in Grootebroek waar we onze specialiteiten versnijden en verpakken. Op onze locatie Meerkerk hebben wij een opslag en rijpen en veredelen wij verschillende soorten kaas, mede door geautomatiseerde lijnen.
Onze activiteiten zorgen ervoor dat we direct impact hebben op de keten en daarmee een sterke marktpositie hebben.

In 2020 hebben wij Vandersterre Ingredients opgericht. Dit nieuwe bedrijf richt zich op marketing en distributie van zuivelgrondstoffen in de business-to-business markt, met een nadruk op lage ecologische voetafdruk. Daarbij richt zij zich op liquide, poeder en boter van traditionele koemelk, biologische zuivel, Jersey melk, geiten- en schapenmelk en vegan origine. Voor meer informatie klik hier voor de website van Vandersterre Ingredients.

MISSIE

Vandersterre is een betrouwbare en innovatieve kaasfamilie, die op een duurzame wijze wereldwijd merken en concepten in kaas (specialiteiten) vermarkt.

VISIE

Vandersterre heeft de ambitie om consumenten wereldwijd te laten genieten van de mooiste Hollandse kaas en kaasspecialiteiten.

DUURZAAMHEID

Door het maken van bewuste keuzes draagt Vandersterre haar steentje bij aan een duurzame en betere wereld. Op verschillende vlakken geven we invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid.

Wij streven elke dag naar het beste evenwicht tussen de drie P’s: Profit, People en Planet. We zien het als onze taak om duurzaam te produceren, consumeren en het ondernemen te bevorderen. Met aandacht voor het hier en nu én toekomstige generaties.

Ook maatschappelijk zijn we betrokken en ondernemend. Zo ondersteunen we diverse lokale en regionale initiatieven op het gebied van sport, cultuur en maatschappij. Vooral activiteiten die de saamhorigheid stimuleren worden in dit digitale tijdperk door ons een warm hart toegedragen; bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring.

ONZE GESCHIEDENIS

1929

De Graaff Kaas

Onze geschiedenis gaat terug tot 1929, toen Cornelis de Graaff zijn onderneming startte in het Noord-Hollandse Enkhuizen. Door zich te specialiseren in het verpakken van kaas hebben wij van generatie op generatie de kennis en expertise opgebouwd die wij gebruiken in ons moderne verpakkingsbedrijf.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

1946

Van der Sterre

Vandersterre is al sinds 1946 actief in het affineren en verhandelen van Hollandse kaas. In dat jaar begon Piet van der Sterre zijn bedrijf in het kaasdorp Bodegraven. De kwaliteit van de hoogwaardige natuurgerijpte kazen wordt nog altijd gewaardeerd in binnen- en buitenland.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

1985

Kaasproductie

Onze kaasmakerij Kaamps Cheese is gevestigd op het Landgoed Kaamps in Deurningen. Hier wordt al sinds 1985 - geheel volgens de traditie van de familie Nijland - de lekkerste Hollandse kaas gemaakt.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

2009

Nieuwbouw Grootebroek

Met de nieuwbouw van onze verpakkingslocatie in Grootebroek zijn sinds 2009 de activiteiten van beide ondernemingen samengevoegd tot het huidige Vandersterre.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

2017

Nieuwbouw Meerkerk

Het affineren van kaas op houten planken is een vakmanschap die wij sinds het begin van ons bestaan beheersen. Waar het rijpen vroeger op een boeren kaaszolder plaatsvond, rijpen wij nu de kaas op traditionele wijze in ons nieuw gebouwd pand.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

2019

Nieuwbouw uitbreiding distributiecentrum Bodegraven

Om vanuit één locatie onze klanten te blijven beleveren en ons assortiment steeds meer is uitgebreid, hebben wij in 2019 een prachtig, innovatief distributiecentrum gebouwd naast het huidige pand in Bodegraven.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

2020

Overname Dupont Cheese - het ontstaan van Vers Concepten

In 2020 hebben wij Dupont Cheese overgenomen. Een prachtige kans om het huidige assortiment uit te breiden en daarmee zijn er meer dan 2000 (buitenlandse) kaasspecialiteiten aan ons assortiment toegevoegd.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

2020

Integratie activiteiten Bastiaansen Bio Kaas

De activiteiten voortvloeiend uit de intensivering van de samenwerking met Bastiaansen Kaas zijn volledig geïntegreerd in Bodegraven.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

2020

Samenwerking Holland Jersey

Verdere intensivering van de prachtige samenwerking met het innovatieve en duurzame merk Holland Jersey.
Vandersterre The Cheese Family From Holland

2021

Vandersterre Ingredients


Vandersterre The Cheese Family From Holland

2022

Samenwerking Max & Bien


Vandersterre The Cheese Family From Holland

Toekomst

Vandersterre speelt nu een belangrijke rol in alle schakels van de keten; van koeienbek tot winkelrek. Ook bij een verdere professionalisering en internationalisering blijft onze bedrijfscultuur en persoonlijke benadering de basis van ons handelen. Want kaas verkoop je niet alleen met je verstand maar vooral met je hart!
Vandersterre The Cheese Family From Holland

Vandersterre