Ondernemers die als echte kaasspecialisten zich profileren en met trots hun assortiment etaleren, zullen altijd klanten trekken en binden en daarmee en positie in de markt kunnen claimen. Met onderscheidende assortimenten en specialiteiten geven wij de handvaten voor een gezonde toekomst als zelfstandige; als speciaalzaak of op de markt!

Hieronder leest u meer over vier van onze prachtige merken en ons buitenlandse kaas assortiment. Op de pagina onderscheidende specialisme kunt u meer lezen over kaasconcepten en –merken die uw assortiment verder compleet kunnen maken. Al onze merken en concepten worden ondersteund met prachtig promotiemateriaal, klik hieronder op de button voor het ondersteunde promotiemateriaal.

Bastiaansen Biologische kaas

De kaas van Bastiaansen is puur natuur. Kaas van Bastiaansen is biologisch, vegetarisch en verantwoord. We gebruiken alleen de beste ingrediënten; geen kleurstoffen, smaakversterkers, conserveermiddel en andere toevoegingen. Na productie mag de kaas in alle rust rijpen om zijn volle smaak te ontwikkelen. En dat proef je

Bastiaansen is volgens de aanvullende SKAL normen gecertificeerd. Een bio ‘plus’ assortiment dus. Met een biologisch assortiment haalt u de kazen in huis die volgens de aanvullende SKAL normen gecertificeerd zijn. Een bio ‘plus’ assortiment dus. In deze aanvullende normen is beschreven dat koeien minimaal 180 dagen per jaar 8 uur per dag buiten staan, er maximaal 6,5 koe per hectare wordt gehouden en de voeding van de dieren in de nabije toekomst voor 100% uit Europa afkomstig is. Er wordt geen preventieve antibiotica en kunstmest gebruikt. Ook moeten de stallen voorzien zijn van ligbedden, hangen er massageborstels en moet de stal voldoende daglicht krijgen.

Meer lezen over Bastiaansen en het uitgebreide assortiment? Klik hier voor de handelsbrochure van Bastiaansen of lees meer op de website www.bastiaansen-bio.com.

Pure Jersey kaas

Een ‘speciaalbier’ onder de kazen, zo kunnen we Jersey kaas het beste omschrijven. De kaas is –PURE-, oftewel All Natural. Dit betekent dat er niets in of uit de melk gaat voordat deze verwerkt wordt tot kaas. Daarnaast wordt er bij de bereiding gebruik gemaakt van een vegetarisch stremsel, wat de kaas uitermate geschikt maakt voor vegetariërs. En dan de unieke smaak.. vol en smedig van karakter.

Pure Jersey kaas wordt gemaakt van de melk van Jersey koeien. De Jersey koe geeft bijzondere melk. De melk van de Jersey koe bevat van nature veel meer proteïne en vet dan de melk van de ‘gewone’ Hollandse koe. Dit zorgt voor de –PURE- romige smaak.

Meer lezen over de speciale Pure Jersey kazen? Klik hier voor de handelsbrochure van Pure Jersey kaas of lees meer op de website www.purejerseykaas.nl.

Boer’n Trots

Midden in Twente ligt Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots stuk voor stuk op ambachtelijke wijze gemaakt worden.

Om de beste melk te verkrijgen hebben koeien goede zorg en voeding nodig. ‘Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou’, aldus Boer Herbert. Aan goede zorg ontbreekt het op Landgoed Kaamps niet. Want is het te koud of te warm buiten? Dan liggen de koeien op stal op speciale waterbedden. Ook laten zij zich masseren door speciale massageborstels. Voor de beste voeding zaait Herbert extra klaver in zijn weiden. Hierdoor zijn er minder meststoffen nodig, wat beter voor de koeien is, maar ook beter voor het milieu!

Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien, waardoor deze melk vers verwerkt wordt tot kaas. Nadat de kazen gemaakt zijn, worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hier ontstaat de mooie kleur van de kaaskorst en karakteristieke, iets zoete smaak. Dit maakt de kazen van Herbert uniek.

Meer lezen over de unieke kazen van Boer’n Trots? Klik hier voor de handelsbrochure van Boer’n Trots of lees meer op de website www.boerntrots.nl.

Beemster van ’t mes

Vier meter de zeespiegel tussen Purmerend en Alkmaar, ligt de Beemsterpolder. Na de drooglegging van het gebied in 1612 is een zeer vruchtbare bodem van blauwe zeeklei overgebleven en daar grazen de Beemster koeien. Hét geheim wat mede bepalend is voor de bijzondere smaak van Beemster van ’t mes.

Ook is Beemster van ’t mes is extra groot en dat betekent extra lekker. Dit komt doordat een grote kaas langzamer rijpt en zo heel geleidelijk zijn rijke en volle smaak krijgt. En de naam zegt het al: vers gesneden van ’t mes. Bovendien, door de kaas vers af te snijden, blijft de pure smaak van de kaas bewaard.

Meer lezen over Beemster van ’t mes en het assortiment? Klik hier voor de handelsbrochure van Beemster van ’t mes of lees meer op de website www.beemstervantmes.nl.

Buitenlandse kaas

Naast een prachtig Hollands assortiment hebben we ook een uitgebreid assortiment van buitenlandse kaas. Een wereld van prachtige kaasspecialiteiten waarmee wij een onderscheidend vermogen kunnen bieden mede door onze exclusiviteitsafspraken met toeleveranciers. Maak kennis met onze partners, zoals Carozzi kaasmakers uit Italië en ontdek meer specialiteiten die u bij ons kunt bestellen.

Lees meer over ons uitgebreide buitenlandse kaas assortiment in onze brochure. Klik hier voor onze specialiteitenbrochure buitenlandse kaas.

Onderscheidende specialisme

Op de pagina onderscheidende specialisme kunt u meer lezen over kaasconcepten en –merken die uw assortiment verder compleet kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Promotionele ondersteuning

Onze merken ondersteunen we met mooi promotiemateriaal. Naast promotiemateriaal van onze merken, brengen we vier keer per jaar de Vers van ’t mes magazine uit. Een magazine wat volledig in het teken van kaas staat en gratis verkrijgbaar is bij de kaasspecialist. Ook ondersteunen we op social media en stellen we beeldmateriaal beschikbaar. Klik hier om meer te lezen over de Vers van ’t mes, De Kaasmeiden en ons downloadbaar beeldmateriaal.

Vandersterre